Előadás Nemessándorházán 2019. február 16-án.

Válasz korunk égető problémáira. 

Történet egy családi birtok alapításáról
a nemessándorházi dombok között. 

Engelhardt Szilárd előadása

Helyszín: Nemessándorháza Önkormányzat nagytereme

Időpont: 2019. február 16., 15 óra

Összefoglaló

Az előadás a Sándorházán élő Engelhardt család birtokának alapításáról számol be. Ennek keretében a természetközeli, szabad, öngondoskodó életet választó emberek alapvető értékeiről lesz szó, melyekre felfűzve személyes példákon keresztül mutatjuk be, hogyan alakul át az egyén és a család élete egy birtokon, hogyan mélyül el viszonyunk újra az Anyatermészettel, hogyan teszünk lépéseket egy önrendelekező, önellátó élet felé és arra, hogy szomszédainkkal, környezetünkkel való kapcsolataink átformálásában mit tartunk fontosnak.

Ezen túl említést teszünk a Magyarországon lezajló vidékre költözési hullámról, az ökológiai rendszerváltásról és a helyi boldogulásról is.

Az előadóról

Családi birtokos vagyok. A mókuskerék pörgetése helyett természetközeli, öngondoskodó, szabad élet megtapasztalására törekszem. A fogyasztói állapotról a termelői állapotra valóSz.Engelhardt átállást tartom fontosnak.

Aktuális teremtésünk, melyen feleségemmel és két gyermekemmel dolgozunk, a Zala megyei Nemessándorháza település határában lévő mintegy másfél hektár nagyságú élettér kialakítása. A permakultúrával 2013 körül találkoztam, és azóta ezt a kapcsolatot  egyre inkább mélyítem. Elvei és szemlélete központi részét képezik a mi élő rendszerünk kialakításának is.

Közvetlen szomszédságunkban számos család él, akik hozzánk hasonló életvitelt folytatnak. Jövőképünk szerves része a családi birtokos szomszédokkal, valamint Nemessándorháza falu lakóival és a környékbeliekkel való szeretettetljes  együttműködések kialakítása. Részt veszünk a Magyar Permakultúra Egyesület munkájában és a Magyarország Nagyfalu nevű, családi birtokosokat összefogó kezdeményezésben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s