Ólomból arany – Álomból valóság! Üdvözlet Mindenkinek!

Kedves Emberek!

Nagy szeretettel köszöntünk Titeket a Szeretetkert blogon, amely családi birtokunk megvalósulási folyamatát mutatja be lépéséről lépésre.

Nevünk Anne és Szilárd, egy német-magyar, kétgyermekes házaspár vagyunk, akik teljesen szokványos városi életmódot folytatnak, de szerencsére nagy szeretetben élnek. Ezen állapotból következően az elmúlt években változás állt be világképünkben. Megérlelődött bennünk, hogy önellátó családi közösség megvalósításába kezdjünk. Láthatóan a semmiből! Tehát:


monitor-empty-2400px

Family-Picnic-Silhouette-2015060234-2400px

Nagyon nagy boldogság azokat a családi és közösségi törekvéseket látni, amelyek az önellátó, ökologikus életmódot és az új típusú szeretetközösségek létrehozását célozzák Magyarországon, Németországban és a világ többi részén. Sok inspirációt, ötletet merítettünk ezekből az elmúlt években. Ezért Mindnyájatoknak hálás köszönet!

Most rajtunk a sor, csatlakozunk a mozgalomhoz! Egy víziónk van, és látható valóságot fogunk varázsolni belőle. Az első homályos elképzelésektől kezdve a családi szeretetközösségünk megalakulásáig és tovább vezetünk Benneteket, ha ellátogattok erre az oldalra. Reméljük, ezzel példaként is szolgálhatunk majd azok számára, akik ma még úgy érzik, visszatartja őket anyagi, szociális vagy lelki akadály attól, hogy ők is létrehozzák saját Szeretetkertjüket.

Szó lesz majd:

 • arról, hogyan szállunk ki a mókuskerékből (álmodozástól a konkrét tervezésig)
 • arról, milyen tudással vértezzük fel magunkat (permakultúra kurzustól a kályhaépítésig)
 • arról, hogyan kísérletezünk a mindennapokban az ökologikus életvitellel (pl. zöld háztartási receptekkel)
 • arról, amiről a fentiek kapcsán nem esik szól, de mi “csakazéris” írunk 🙂

Ólomból arany – Álomból valóság! Üdvözlet Mindenkinek!” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Egy remek irás tudatos, felelősséget önmagukért és környezetükért is vállaló fiatal pártól. A szeretetkertről, ahol családfájuk idővel dinasztiává nő majd. Egy fa, amelyről mi is , mind bátran ehetünk. Őszintén gratulálok, és kivánok nagyon sok szeretetet, biztatást!

  Kedvelés

 2. Hú, mikor ezt olvastam, nosztalgikus érzéseim támadtak. Többször is terveztem valami hasonlót. Először Békés megye,majd a Mecsek egyik elnéptelenedett faluját szemeltem ki magamnak, később Pest megyében nézegettünk tanyákat a párommal. Mondjuk, én mindig másodlagos tevékenységnek terveztem a gazdálkodást, de mindenképpen életformának. És a mai napig tisztelettel nézek mindenkire, aki hasonlót forgat a fejében, vagy már ebben a létformában él. Hajrá! És kíváncsian várom majd az újabb bejegyzéseiteket!

  Kedvelés

  1. Kedves Helga,

   köszönjük a velünk megosztott gondolataidat! Igen, mi is elsősorban életformaként tekintünk az önellátó gazdálkodásra. Nem masoknak akarunk termelni, (csak) ebből élni, bár ahogy nézem, akik gyakorolják, azok elképesztően sok mindent tudnak beszerezni (sajat földből, cserével stb).

   Ami nekünk fontos, hogy azt a munkát, amit a gazdalkodáson kívül végzünk, is örömmel és szenvedéllyel végezzük, s ne azért, mert kell a pénz. Ez, úgy látom, még a jelenlegi civilizációs gondolkodási módot tükrözné, amelyből ki akarunk lépni. Ez a téma nyilván messzire vezet, nem lehetne kimeríteni ebben a rövid válaszban.
   Szeretettel,

   Anne és Szilard

   Kedvelés

 3. Elég jó érzés olvasni, hogy egyre többen vágunk bele hasonlóba 🙂 Találkozunk a Gyüttmenten. Ott lesztek végig, vagy csak pénteken? Üdv: Anna (bin übrigens auch zweisprachig aufgewachsen)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s